Kokken lagar mat! Utøving og utvikling av yrkeskunnskap på kjøkenet sett i lys av 2300 år gamle kunnskapsformer
dc.contributor.author | Gascogne, Marit | |
dc.date.accessioned | 2011-11-21T14:05:23Z | |
dc.date.available | 2011-11-21T14:05:23Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-7661-296-7 | |
dc.identifier.issn | 1891-5981 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/154177 | |
dc.description.abstract | Tema for rapporten er utøving og utvikling av yrkeskunnskap i kokkfaget. Bakgrunnen for arbeidet er resultat frå andre forskingsprosjekt i masterstudiet og innføringa av den nye reforma, kunnskapsløftet, i den vidaregåande skulen. Analyse av litteratur, observasjon og intervju av yrkesutøvarar er metodane som er brukt for å finne svar på problemstillinga: ”Korleis kan Aristoteles sine gnosis-former brukast til å skildre yrkeskunnskap og utvikling av yrkeskunnskap innanfor kokkfaget?” I rapporten vert yrkeskunnskapen til kokken, skildra gjennom Aristoteles sine gnosis former: Epistêmê, poíêsis, praxis, khrêsis og páthos. | no_NO |
dc.language.iso | nno | no_NO |
dc.publisher | Høgskulen i Volda | no_NO |
dc.relation.ispartofseries | Rapport nr. 14 | |
dc.subject | kokkfaget | no_NO |
dc.subject | yrkespedagogikk | no_NO |
dc.title | Kokken lagar mat! Utøving og utvikling av yrkeskunnskap på kjøkenet sett i lys av 2300 år gamle kunnskapsformer | no_NO |
dc.type | Report | no_NO |
dc.source.pagenumber | 117 | no_NO |
Tilhørende fil(er)
Denne innførselen finnes i følgende samling(er)
-
Rapportar [138]